Laden Evenementen

Cursus Kooktechnieken

 

De kookcursus wordt gegeven in de Kookstudio van Nine.

Kom bij ons leren en experimenteren in de keuken. Samen kokerellen en ideeën uitwisselen onder begeleiding van onze professionele chef. Of je nu al veel kookervaring hebt of net begint. Je loopt zeker weten met een hoop extra kennis en een grote glimlach bij ons de deur uit.

Cursus Kooktechnieken

Per les bereidt je in kleine groepjes een aantal gerechten. Na deze cursus heb je een goede beheersing van diverse essentiële kooktechnieken en weet je meer over het samenstellen van menu’s. je zult ondervinden dat het koken uit kookboeken je beter afgaat omdat je nu de achterliggende technieken kent en beheerst. De thema’s zijn groente & snijtechnieken, soepen & sauzen, vlees, vis en improvisatie koken. De nadruk bij deze cursus ligt op het onder de knie krijgen van handige basistechnieken die je kunt toepassen bij allerlei recepten. Uiteraard proef en evalueer je de gerechten en voorziet de kok je van de nodige theorie.

Les 1 : Vrijdag 22 maart  2019 van 13:30 tot 16:30

De overige lessen op nader te bepalen vrijdagen gegeven van 13:30 tot 16:30

De cursus gaat door bij een minimum aantal van  8 personen

Les 1. Groenten & Snijtechnieken: de cursus begint met een uitleg over de verschillende soorten messen en snijtechnieken. Daarnaast maakt onze chef je wegwijs in een aantal methoden om groenten te snijden en te bereiden.

 

Les 2. Soepen & Sauzen: op deze dag leer je een aantal technieken om een soep of saus te binden. Daarnaast ga je een goede bouillon trekken die als basis voor diverse soepen en sauzen kan worden gebruikt.

 

Les 3. Vlees: Deze derde les staat in het teken van diverse bereidingswijzen van vlees. De chef geeft ook een aantal tips hoe je vlees het beste kunt snijden en behandelen.

 

Les 4. Vis: in deze les worden diverse bereidingen van vis behandeld, zoals pocheren en bakken. Ook het fileren van vis komt aan bod. Verder wordt je geleerd hoe je de versheid kan beoordelen van vis die je in de winkel of op de markt koopt.

 

Les 5. Improvisatie koken: onder begeleiding de chef gaat de groep zelf een menu bedenken met gebruik van de voorradige ingrediënten. De nadruk zal in deze les liggen op het bedenken en goed opbouwen van een menu. Waar moet een goed uitgebalanceerd menu aan voldoen? Uiteraard worden de kooktechnieken uit de voorgaande lessen hier zoveel mogelijk hier gebruikt.

KOOKTECHNIEKEN

  • Verschillende snijtechnieken
  • Groenten bereiden
  • Soepen & sauzen bereiden
  • Pocheren
  • Vlees snijden en trancheren
  • Grillen / bakken
  • Vis fileren
  • Menu’s samenstellen

 

De kookcursussen zijn inclusief : koffie/thee/frisdrank/water

Prijs inclusief btw