Kookworkshop Amsterdam op de bruisende Zuidas

Een culinaire kookworkshop in Amsterdam volgen? Dat doe je bij kookstudio Nine. Nine bevindt zich op de Zuidas en is uniek in het aanbieden van kookworkshops. Kook gezellig samen met collega’s, vrienden of familie en beleef een heerlijke culinaire avond.  

Voor groepen onder de 10 personen kijk op onze homepage onder reserveren voor de aanschuif workshops:

WERELDKEUKEN KOOKWORKSHOP

Ooit al eens in India geweest? Of in Brazilië, Turkije, Zuid-Afrika? Tijdens onze Wereldse kookworkshop nemen we je mee op een culinaire reis over de gehele wereld. Je smaakpapillen zullen geprikkeld worden door frisse Tzatziki uit Griekenland en uitgedaagd worden door pittige curry uit India. Of het nu zoet, zout, fris of juist kruidig is, alle wereldsmaken komen in deze kookworkshop aan bod.

Een geweldig bedrijfsuitje als je kennis wilt maken met de nog onbekende en spannende smaken die de wereldkeuken te bieden heeft. Ga aan de slag met elkaar, creëer de heerlijkste gerechten en waan je voor eventjes op een ander continent.

Meer informatie

IMG_2104
N9ne-901

ARABISCHE KEUKEN KOOKWORKSHOP

Van kikkererwten tot za’atar, de Arabische keuken is veelzijdig en puur. Karakteriserend voor deze keuken is het gebruik van linzen, rijst, kikkererwten, yoghurt, aubergines en citroen. Tijdens deze kookworkshop maak je vooral ook kennis met de vele specerijen die deze keuken rijk is. En afgestreken theelepels gebruiken? Nee hoor, eetlepels worden hier ingezet om smaak toe te voegen aan overheerlijke gerechten zoals hummus, harira soep, tajine, baklava, bulghur of falafel. Hoe meer smaak hoe beter!

De Arabische kookworkshop staat garant voor een ware smaakexplosie. Waan je in een culinaire oase van 1001 smaken. Ideaal als teamuitje waarbij men nog niet zo bekend is met deze fantastische keuken, om zo gezamenlijk nieuwe smaken en kooktechnieken te gaan ontdekken.

Meer informatie 

ITALIAANSE KEUKEN KOOKWORKSHOP

Zeggen de woorden aperitivoantipastoprimo en secondo je iets? Tijdens onze authentieke Italiaanse kookworkshop komen ze allemaal aan bod. Duidelijk zal worden dat deze ongecompliceerde en op verse producten gebaseerde keuken niet alleen uit pizza, pasta en ijs bestaat, maar dat vooral ook vis, vlees en groenten een grote rol spelen.

Met z’n allen de handen uit de mouwen steken tijdens een gezellig bedrijfsuitje? Daarvoor is de Italiaanse keuken kookworkshop bijzonder geschikt. Niets is zo bevredigend als genieten van gezamenlijk bereide gerechten die gemaakt zijn van pure seizoensgebonden producten.

e9ca8f9e-011f-40ca-bbe1-2842225e8835
IMG_1661

TAPAS KOOKWORKSHOP

De ultieme kookworkshop voor de liefhebber van kleine hapjes met sublieme smaken.

Er zijn wel honderden soorten tapas, die sterk per regio verschillen, maar Tortilla de patatas, Pinchos, Aioli, Albondigas, Calamares en Patatas bravas zijn toch wel de meest bekende.  Al deze overheerlijke en typisch Spaanse gerechten zullen aan bod komen in deze gezellige kookworkshop.

Maak met z’n allen smaakvolle gerechtjes tijdens dit ongedwongen teamuitje en leer dat je niet bang hoeft te zijn voor beetje knoflook! Creatief bezig zijn, gezelligheid, genieten en lachen zijn de hoofdingrediënten voor deze kookworkshop.

Meer informatie 

INDIASE KOOKWORKSHOP

Klaar om alle geur- en smaakpapillen op scherp te zetten? Tijdens de kookworkshop voor de Indiase keuken maken we gebruik van de grote verscheidenheid aan kruiden die deze keuken rijk is. Op ontdekkingstocht door deze authentieke regio leer je om  zelf kruiden- en specerijencombinaties te maken, zodat je ook thuis de lekkerste gerechten op tafel kan toveren.

Op een ontspannen manier gezamenlijk deze prachtige gerechten bereiden en aansluitend onder het genot van een glas overheerlijke wijn de smaakexplosies ervaren, wat wil je nog meer?

Meer informatie 

IMG_2128
IMG_2348

WORKSHOP VEGAN FOOD

Steeds meer mensen nemen een stap richting veganisme, vlees minderen of vegetarisch eten. Vindt je het lastig om te koken voor je vrienden die deze keuze hebben gemaakt? 

Heb je zelf interesse in een stap richting een duurzamere wereld, met minder dierenleed? Of hou je simpelweg van groenten? Dan is deze workshop iets voor jou, je vrienden of collega’s!

Meer informatie

WORKSHOP STREETFOOD

Bij deze workshop zullen we comfort food uit verschillende wereldkeukens behandelen. Streetfood is een comfort biedende snelle hap, waar vaak een niet al te ingewikkelde bereiding achter schuil gaat.  Immers, het dient snel uit de deli’s, wagentjes of food trucks gepompt te worden.

 Streetfood gerechten lenen  zich daarom uitstekend als party hapjes. De voorbereiding is simpel, de uitgifte snel, en er zijn niet veel ingrediënten nodig om iets heerlijks op tafel te zetten…

Meer informatie

Yakitori
N9ne-1

NINE – TEAMBUILDING KOOKWORKSHOP

Een unieke kans om de creativiteit weer volop aan te wakkeren: de teambuilding workshop bij restaurant Nine, waarbij een beroep wordt gedaan op jullie kooktalent, vindingrijkheid en samenwerkingsvermogen. Het ideale bedrijfsuitje om de teamspirit naar een hoger level te tillen.

Onder het genot van een glas cava worden jullie naar de Kookstudio geleid alwaar verschillende ‘marktkramen’ zijn opgezet met de heerlijkste verse, lokalen en seizoensgebonden producten. De ‘marktkramen’ zijn onderverdeeld in voor-, hoofd- en nagerecht en vormen samen het teambuildings-diner van die avond.

Meer informatie 

HIGH TEA WORKSHOP

Geen behoefte aan voor-, hoofd- en nagerechten? Dan heeft Nine ook nog de mogelijkheid om een High Tea kookworkshop te houden. Een variatie aan hartige en zoete gerechtjes die worden geserveerd bij dampend hete thee. Van komkommer sandwiches tot aan scones, er is voor ieder wat wils. Deze kookworkshop kan al dan niet aangepast worden naar gluten- en lactosevrij als er mensen met voedselallergieën zijn.

Boek eens een andere kookworkshop dan anders als teamuitje, probeer de Nine High Tea kookworkshop en laat je verrassen door de diversiteit aan gerechtjes en eindeloze smaken thee.

Meer informatie 

IMG_0059
N9ne-401

RESTAURANT WORKSHOP

Nine biedt een uniek concept waarin teambuilding en relatiebeheer gecombineerd worden; de Restaurant Workshop. Tijdens deze workshop is het gehele team verantwoordelijk voor het draaien van een volledig operationeel restaurant. Van voorbereiding tot ontvangst, van het schenken van het aperitief tot het koken en uitserveren van de gerechten: voor één avond is Nine UW restaurant. Deze unieke kookworkshop wordt uiteraard begeleid door onze deskundige chefs en gérants.

Meer informatie

Kookworkshop Amsterdam

Alleen bij Nine kook je in onze gezellige en moderne kookstudio en nuttig je de bereide gerechten in ons sfeervolle restaurant. Onze kookworkshops worden regelmatig geboekt voor een bedrijfsuitje, teamuitje, teambuilding, afscheidsfeest, verjaardagsfeest of een vrijgezellenfeest.

Benieuwd hoe een kookworkshop bij Nine verloopt? De gasten worden ontvangen met een heerlijk glas cava waarna we de gerechten doornemen die jullie samen gaan maken. Vervolgens bespreken we de keukenregels en nemen we snijtechnieken en kooktechnieken met elkaar door.

Er worden groepjes gemaakt die aan de slag gaan met een onderdeel van het menu. De deelnemers worden begeleid door onze chef-koks die informatie geven over de ingrediënten en klaarstaan voor alle vragen. De bereide gerechten worden als shared diner genuttigd in het restaurant. De leukste kookworkshop in Amsterdam met collega’s, familie of vrienden boek je bij Nine!

Restaurant & Kookstudio Nine Amsterdam heeft een ruim aanbod in kookworkshops. Zo kun je bijvoorbeeld een Franse kookworkshop, een Italiaanse kookworkshop, een Arabische kookworkshop, een Tapas kookworkshop, een Wereldkeuken kookworkshop of een Indiase kookworkshop volgen. 

Ook heeft Nine de ‘Restaurant Workshop’ bedacht, speciaal voor bedrijfsuitjes, waarin teambuilding en relatiebeheer spelenderwijs gecombineerd worden. Het naadloos runnen van een restaurant is alleen mogelijk als de groep onderling vlekkeloos samenwerkt. Een op en top teamuitje in Amsterdam!

Daarnaast hebben we ook nog de Teambuilding kookworkshop. Ideaal voor bedrijven omdat het laten opbloeien van sluimerende of ingedutte creativiteit en passie centraal staat! Onder het genot van een glas prosecco en aan de hand meegenomen door ervaren chef-koks wordt er een beroep gedaan op jullie kooktalent, vindingrijkheid en samenwerkingsvermogen. Een geweldig bedrijfsuitje om de onderlinge verbondenheid te versterken. Tevens zal er tijdens deze kookworkshop van alles geleerd worden over kook- en snijtechnieken en delen onze chefs vrijblijvend hun keukengeheimen met jullie.

En dan zijn er ook nog de gezellige Nine High Tea kookworkshops. Deze kunnen al dan niet aangepast worden naar gluten- en lactosevrije High Tea’s als er mensen met voedselallergieën zijn. Dit geldt overigens ook voor alle andere kookworkshops, geef van tevoren aan of er allergieën zijn, dan passen wij het geheel daarop aan.

Onze kookworkshops zijn geschikt voor 10 – circa 110 gasten. Nine biedt echter ook aanschuif kookworkshops voor groepen kleiner dan 10 gasten aan: Kookworkshops en Data.  Daarnaast kun je bij Nine ook kookcursussen op individuele inschrijving volgen: Kookcursussen en Data.  

Nieuwsgierig naar één van deze kookworkshops of ideeën voor een ander concept? Neem dan contact met ons op of loop even binnen. De gezelligste kookworkshop Amsterdam volg je bij Nine.